Αρχική » VASS/KATSIONIS album “Ethical Dilemma” (2 Φεβρουαρίου 2022, Symmetric Records)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz
Κριτική

VASS/KATSIONIS album “Ethical Dilemma” (2 Φεβρουαρίου 2022, Symmetric Records)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz

Τι γίνεται όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους ο τραγουδιστής των Terra 1nc0gnita, Billy Vass, και ο πολύ-οργανίστας /μουσικός /παραγωγός, Bob Katsionis; Τότε γεννιέται ο δίσκος “Ethical Dilemma”!

Μία ιδέα που ξεκίνησε αρχικά ως σόλο άλμπουμ για τον Vass, κατέληξε σε ένα progressive metal άλμπουμ, που δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει δίχως να φέρει και το όνομα του καταξιωμένου Bob Katsionis. Έχοντας αυτό κατά νου, οι 2 συνεργάτες ένωσαν την αγάπη τους για την progressive metal μουσική, ο καθένας από τη δική του ξεχωριστή οπτική στη σύνθεση, και μας έδωσαν έναν δίσκο που αποτελείται από ένα ταξίδι 8 τραγουδιών, το οποίο κυκλοφορεί από την Symmetric Records.

Μάλιστα, σε αυτό το νέο project πήραν μαζί τους και παλιούς φίλους και συμπαίκτες του συγκροτήματος Bill DiBenedetto στα τύμπανα και Τέλη Καυκά, έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες μπασίστες της Ελλάδας, οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σύνθεση τραγουδιών και έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στο δίσκο. Εξάλλου είναι γνωστοί για το τι είναι ικανοί να καταφέρουν και μας το δείχνουν στο “Ethical Dilemma” σε κάθε ευκαιρία, τόσο από τις τεχνικές τους, όσο και από τη φρεσκάδα που βγάζουν σε κάθε τραγούδι που συμμετέχουν.

Όσον αφορά το υπόλοιπο μουσικό κομμάτι του δίσκου, ο Bob Katsionis είναι αυτός που ευθύνεται για αυτή την πολύ όμορφη άρτια δομημένη μουσική που βγαίνει από τις δυνατές κιθάρες και τα αρμονικά πλήκτρα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι μπορεί να καταφέρει ο Katsionis, αλλά χρειάζεται να αναφέρουμε ότι εδώ πρόκειται να του βγάλουμε το καπέλο, διότι οι συνεργασίες του με τα υπόλοιπα μέλη του project είναι ιδιαίτερα αξιόλογες. Ξέρει πως να μπλεχτεί όμορφα, αλλά και πως να τους παροτρύνει να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Και αυτό το κάνει με όλους και ειδικά με τον Billy Vass.

VASS-KATSIONIS “Mark The Moment” (Progressive Metal, 2022)

Ο Billy είναι γνωστός για το μοναδικό φωνητικό εύρος 4 οκτάβων που διαθέτει, αλλά εδώ ο Katsionis καταφέρνει να το αξιοποιήσει τοσό ιδανικά που μοιάζει καλύτερος από ποτέ! Έτσι, ο Vass τα δίνει όλα και παρουσιάζεται γεμάτος πάθος, αλλά και συνάμα έμπειρος και φρέσκος! Μία μοναδική εκφραστικότητα στη φωνή που αξίζει συγχαρητήρια και οπωσδήποτε δεν πρέπει να τη χάσετε!

Όλα αυτά, ο ακροατής αντιλαμβάνεται ότι μπλέκονται κάτω από το πρίσμα του progressive metal. Και πιο συγκεκριμένα εκείνο της δεκαετίας του 90 που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τους Fates Warning, τους Queensryche και διάφορων άλλων τέτοιων συγκροτημάτων. Εδώ όμως οι μουσικοί, όσο και να έχουν το συγκεκριμένο είδος οδηγό, εν τέλει καταφέρνουν να το αφομοιώσουν πάνω στο δικό τους μοτίβο και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που φυσικά δείχνει για ακόμα μια φορά το μεγαλείο των μουσικών που συμμετέχουν στο “Ethical Dilemma”.

Γενικά, ο νέος δίσκος των Billy Vass και Bob Katsionis είναι αρκετά δυνατός! Πρόκειται να σου ξυπνήσει μνήμες από τα παλιά και να σε κάνει να χτυπηθείς για τα καλά αν είναι fan αυτού του είδους! Ακούστε τους και θα δείτε ότι μιλάμε για συνεργασίες που αναμένεται να σας πάρουν το μυαλό!

https://vass-katsionis.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

Recent Comments