Αρχική » SUBFIRE – άλμπουμ “Define The Sinner” (10 Σεπτεμβρίου 2021, Symmetric Records).…..Δισκοκριτική στο CrunchNewz
Κριτική

SUBFIRE – άλμπουμ “Define The Sinner” (10 Σεπτεμβρίου 2021, Symmetric Records).…..Δισκοκριτική στο CrunchNewz

Εμπνευσμένοι ευρέως από τα έπη των Blind Guardian και των Iced Earth, οι Έλληνες Subfire μας φέρνουν το “Define The Sinner” που αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα προς αυτό που φαίνεται ότι θα γίνει ο οριστικός ήχος της μπάντας. Η δουλειά που κυκλοφόρησε από την Symmetric Records του γνωστού και μη εξαιρετέου Bob Katsionis που έχει αναλάβει και την εξαίσια παραγωγή του άλμπουμ είναι πολύ πιο αξιοπρεπής από το μέσο όρο των άλμπουμ που κυκλοφορούν πια στον πονεμένο (και πολύ συχνά χιλιοειπωμένο) power metal χώρο.

Η πρόταση σε αυτή την κυκλοφορία είναι ενδιαφέρουσα, οι μουσικές ιδέες είναι λαμπρές κάποιες στιγμές και η ατμόσφαιρα ταιριάζει απόλυτα στο επιδιωκόμενο πλαίσιο του άλμπουμ. Ωστόσο, τείνει να γίνεται ασαφές το στυλ σε ορισμένα σημεία, και υπάρχουν ορισμένα ελαττώματα στο κομμάτι της σύνθεσης, που όμως δεν καταφέρνουν να αμαυρώσουν το υπέροχο αποτέλεσμα, ειδικά για ντεμπούτο άλμπουμ! Πράγματι, ο ακροατής θα απολαύσει, για παράδειγμα, το μακροσκελές μεν, εξαίσιο δε, εναρκτήριο “Sacred Destinie” τη μπαλάντα “Sins of Morality” ή το catchy video clip”Fate of a Sinister World”. Και τα 3 αυτά κομμάτια καταλήγουν να αποδείξουν ότι οι δημιουργικές τους δυνατότητες αξιοποιήθηκαν επαρκώς, πολύ περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολύ δύσκολα καταφέρνει μια μπάντα να ξεχωρίσει στο συγκεκριμένο είδος εν έτει 2022!

Subfire – Fate Of A Sinister World (Official Music Video)

Τα κουπλέ και ρεφρέν τους διαθέτουν πάντα δυναμικά και τεράστια riff κιθάρας που είναι χαρακτηριστικά των Iced Earth παρουσιάζοντας ένα ακόμα πολλά υποσχόμενο στοιχείο που ποτέ δε απογοητεύει και δείχνει την αφοσίωση της μπάντας στον αυθεντικό Metal ήχο. Τα σόλο είναι πάντα πολύ τεχνικά και κορυφώνουν στο όλο metal κλίμα.. Το “Night of Renaissance” είναι ένα άλλο ευχάριστο παράδειγμα που θυμίζει στο στυλ το εναρκτήριο κομμάτι, ειδικά στο ρεφρέν. Δεν χάνονται καθόλου και στα υπόλοιπα κομμάτια, απλά αυτά που ανέφερα, θεωρώ ότι είναι τα δείγματα που πρέπει να ακολουθήσουν για ακόμα πιο φωτεινή πορεία. Μιλάμε για μια μπάντα με εμμονή στα ογκώδη riff και διεισδυτικές ερμηνείες που φαινομενικά είναι εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’90, αλλά λίγο πιο προσεκτικό άκουσμα θα δείξει και τον σύγχρονο τόνο τους.

Η πλευρά του κλασσικού metal όχι μακριά από τους Iron Maiden, χρησιμοποιείται επίσης καλά σε ορισμένες περιπτώσεις. Σωστές δόσεις όμως για να μη χαρακτηριστούν γραφικοί οι Subfire. Γενικά φανταστείτε μια μπάντα με πολύ σύγχρονο ήχο, απλά πατώντας σε παραδοσιακές φόρμες όσον αφορά την τεχνοτροπία τους. Τούτου λεχθέντος, το άλμπουμ είναι ένας συνδυασμός ένδοξων στιγμών, δυνατών κομματιών και λίγων μπαλαντών. Αξίζει τον κόπο να επιμείνουμε στην ανάγκη για ακόμα καλύτερα και πιο προσωπικά κομμάτια για να γίνει το επόμενό τους άλμπουμ ένα Euro power metal αριστούργημα. Ανεξάρτητα από τα ελαττώματα της, η κυκλοφορία εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπής δουλειά και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά χάλια του power metal, τους θέτει ήδη μέσα στα ανερχόμενα ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο!


Facebook: https://www.facebook.com/SubfireOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/subfireband/

Youtube: https://www.youtube.com/user/subfireband

Bandcamp: https://subfire.bandcamp.com

Tags

Recent Comments