Αρχική » PROJECT RENEGADE– album “Order of the Minus” (self-released, 31 Οκτωβρίου 2019)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz
Κριτική

PROJECT RENEGADE– album “Order of the Minus” (self-released, 31 Οκτωβρίου 2019)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz

Το “Order Of The Minus” είναι το ντεμπούτο album για το συγκρότημα από την Αθήνα και έρχεται μετά την κυκλοφορία του EP “Cerebra”, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έδειξε ότι δεν μιλάμε για ένα συγκρότημα που πρόκειται να περάσει απαρατήρητο, αλλά για ένα συγκρότημα που πρόκειται να βάλει το λιθαράκι του στη μουσική βιομηχανία και να κάνει περήφανη την ελληνική μουσική σκηνή που το έχει!

Project Renegade – The Fix Is In (Official Music Video 4K)

Εξάλλου, οι Project Renegade έχουν αποδείξει εξ αρχής ποιοι είναι καταφέρνοντας να μπουν δυναμικά στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας από τα πρώτα τους βήματα με τα lives που έχουν πραγματοποιήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου έχουν μοιραστεί τη σκηνή μαζί με συγκροτήματα όπως οι Evanescence, οι Bullet For My Valentine κ.α, αλλά και με τη συμμετοχή τους σε μεγάλα Festival, στα οποία έχουν καταπλήξει το κοινό!

Project Renegade – Respirator (Tv War Live Session) 

Έτσι, το “Order Of The Minus” όπως ήταν αναμενόμενο είχε ανεβάσει πολύ τις απαιτήσεις μας και το περιμέναμε με πολύ λαχτάρα και όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκρότημα για ακόμα μία φορά μας απέδειξε το ποιόν του και δεν μας απογοήτευσε σε ούτε μία σύνθεση που αποφάσισε να βάλει στο tracklist του album!

Με 10 κομμάτια λοιπόν, έρχονται να σε γεμίσουν με metal μουσικές, οι οποίες δείχνουν τα δόντια των μουσικών τόσο στο μουσικό, όσο και στο φωνητικό κομμάτι! Οι κιθάρες τους εκφράζουν δυναμισμό μέσα από τα riff τους, το μπάσο στέκεται στιβαρά στο βάθος των τραγουδιών, ενώ τα drums δίνουν τον ρυθμό και είναι υπαίτια για τη γρηγοράδα που πρόκειται να σε συνεπάρει σε κάποια τραγούδια του δίσκου “Order Of The Minus”. Είναι ειλικρινά μία εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των μουσικών, η οποία αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα και δεν αφήνει παραπονεμένο τον ακροατή!

Όπως παραπονεμένο δεν τον αφήνει και στο φωνητικό κομμάτι! Ίσα ίσα του δείχνει, γιατί όσοι ακούνε τους Project Renegade μαγεύονται! Η φωνή της Μαριάννας είναι πραγματικά πολύ όμορφη και μελωδική, με το ηχόχρωμα της να αγγίζει επίπεδα καλλιτεχνών με πολλά χρόνια στο χώρο, ενώ δεν λείπει η αίσθηση ότι έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα! Εγώ της βγάζω σίγουρα το καπέλο και από σήμερα που άκουσα το album τους είμαι σίγουρα ένας μεγάλος fan της!

Η Μαριάννα όμως δεν είναι το μόνο ατού του δίσκου! Ο δίσκος αυτός έχει να δώσει πολλά και στο στιχουργικό κομμάτι! Στο “Order Of Minus”, οι Project Renegade εξετάζουν σαν θεματική την έννοια της απώλειας στο σήμερα. Με υποθεματικές όπως οι κοινωνικές δυσκολίες και η ταμπελοποίηση, μέχρι βαθύτερα και πιο περίπλοκα θέματα όπως οι εσωτερικές ψυχολογικές διαμάχες και η προσωπική απώλεια, η μπάντα εξετάζει την προαναφερθείσα έννοια ως μια πιθανή κοινή μεταβλητή υπό την οποία οι άνθρωποι του σήμερα μπορούν να ενωθούν αφήνοντας τις διαφορές τους στην άκρη, ώστε να προχωρήσουν προς ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από το σύνθημα “ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα”, το “Order Of The Minus” στηρίζεται στην πεποίθηση ότι αν δεχτούμε πως όλοι μας έχουμε βιώσει την απώλεια και έχουμε χάσει κάτι στην ζωή μας, τότε μπορούμε σιγά-σιγά να ρίξουμε τις άμυνές μας και αντί να κοιτάμε τις διαφορές μας να επικεντρωθούμε στις ομοιότητές μας με τελικό στόχο να κερδίσουμε στην ζωή!

Μία αρκετά ψαγμένη και παράλληλα mind-blowing προσέγγιση που αποτυπώνεται υπέροχα στο χαρτί και εκφράζεται άψογα από τις μουσικές των τραγουδιών! Όταν τους ακούσετε θα καταλάβετε για τι βαθμό επαγγελματικότητας μιλάμε σε αυτό το κομμάτι!

Το “Order Of The Minus” αποτελεί μία κυκλοφορία που σίγουρα συγκαταλέγεται στις καλύτερες που έχουν βρεθεί στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό! Το αγάπησα και για ντεμπούτο album έχει να δώσει πολλά παραπάνω από όσα φαντάζεστε! Ένα δυνατό ξεκίνημα για ένα πολύ δυνατό συγκρότημα που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε! Πρέπει σίγουρα να το ακούσετε, αλλά και να το βάλετε στη δισκοθήκη σας! Pure Gold!

Respirator (Quarantine Video) [Acoustic] 

The new Joker – Official music video 

Sylar @ Stereo Plaza, Kyiv (UA), 21.09.2019 

Liber8 Official Music Video Link: 


Pressure Official Music Video Link: 

One of the Crowd Music Video Link: 

Facebook Page: https://www.facebook.com/prenband  

Bandcamp Page: https://projectrenegade.bandcamp.com

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCX5zHAKWh35oPsbHANEbI3w

Instagram: https://www.instagram.com/projectrenegadeofficial/

Twitter: https://twitter.com/Proj_Renegade

Spotify: http://bit.ly/Spotify_PRenegade

ReverbNation: https://www.reverbnation.com/projectrenegade 

Recent Comments