Αρχική » Artificial Eden συνέντευξη στο CrunchNewz
Συνεντεύξεις

Artificial Eden συνέντευξη στο CrunchNewz

Οι Artificial Eden έχουν μια πολυετή παρουσία στη σκηνή. Αρχικά ως Quadra, το συγκρότημα είχε βγάλει το πρώτο τους demo, ενώ τώρα, έχοντας ήδη παίξει πλάι σε μεγάλα ονόματα όπως Paul Di Anno, Rotting Christ και Enforcer, έχουν στο βιογραφικό τους και μια ολοκληρωμένη δουλειά.
 
1. Αρχικά ποιοι είναι οι Artificial Eden; Πότε σχηματιστήκατε και τι μουσική θέλατε να παίξετε;
Το σχήμα ξεκίνησε το 2002 ως cover band .Μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου και αφού βλέπαμε ότι υπήρχε χημεία και σύμπνοια ξεκινήσαμε να γράφουμε δικό μας υλικό βαθιά επηρεασμένοι από την progressive κουλτούρα της εποχής. Τα σταθερά μέλη είναι οι: Παναγόπουλος  Αντώνης –κιθάρα  και Παπαρίδης  Θανάσης-κιθάρα. Τώρα ,όσον αφορά την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά φωνητικά ηχογράφησε ο Σουηδός Rob Lundgren ενώ μπάσο ηχογράφησε ο Σ. Χασαπίδης.
2.Πώς προέκυψε η αλλαγή του ονόματος σας από “Quadra” σε “Artificial Eden”;
Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όνομα για λόγους copyright.Το νέο όνομα το δανειστήκαμε από το ομώνυμο κομμάτι μας.
 
3.Ποιο είναι το νόημα πίσω από τα δύο αυτά ονόματα;
Αρχικά η μπάντα αποτελούταν από τέσσερα μέλη και για αυτό δώσαμε το όνομα Quadra που σημαίνει τετράδα. Το  όνομα Artificial Eden αναφέρεται  στην εικονική πραγματικότητα του σήμερα και στο γίγνεσθαι πού αυτή διαμορφώνει.

POOR DESIRE – LYRIC VIDEO


4.Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το ομώνυμο άλμπουμ σας, καθώς και για τα κομμάτια που έχετε κυκλοφορήσει; 
Είναι ιδιαίτερη δουλειά και πολύ προσεγμένη τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά και αυτό διότι αφιερώθηκε πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε σύνθεση ειδικά στο στάδιο σύνθεση –ενορχήστρωση. Κάθε κομμάτι αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία με διαφορετικά συνθετικά μοτίβα και υφές.
 
5. Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Είμαστε επηρεασμένοι από την hard rock σκηνή του 80 και την progressive κουλτούρα του 90 .Όλες οι μεγάλες μπάντες της δεκαετίας του 80 της hard rock σκηνής βρίσκονται μέσα στις επιρροές μας όπως και οι πιο γνωστές προοδευτικές μέταλ μπάντες των 90s όπως Fates Warning ,Dream Theater,Queensryche κ.λ.π. 

ARTIFICIAL EDEN – LYRIC VIDEO


 
6. Έχετε παίξει στο πλευρό αρκετών φτασμένων συγκροτημάτων. Ποια είναι η καλύτερη σας ανάμνηση; 
Σίγουρα το άνοιγμα για τον Paul Di Anno υπήρξε σταθμός για το σχήμα΄. Ήταν ένα τέστ που απλά έδειξε ότι η μπάντα είναι ικανή να σταθεί επάξια δίπλα σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα .  
 
7. Υπάρχουν πλάνα για νέα live μετά τη λήξη των περιορισμών; 
Όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα προγραμματίσουμε κάποια live.
 
8. Τι μουσική σας αρέσει να ακούτε στο σπίτι; 
Δεν είναι εύκολη απάντηση γιατί υπάρχουν πολλά είδη που μας αρέσει να ακούμε(blues,hard rock,metal…) αναλόγως τη διάθεση.  
 
9. Πόσο συχνά κάνετε πρόβες σαν μπάντα; Τα τραγούδια σας φτιάχνονται στις πρόβες ή τα φέρνει κάποιο μέλος έτοιμα; 
Θα έλεγα ότι τον τελευταίο  καιρό δεν κάνουμε συχνά πρόβες λόγω απόστασης μιας και δεν μένουμε όλοι στην ίδια περιοχή. Κάποιες ιδέες προήλθαν από τις πρόβες αλλά ο βασικός κορμός της κάθε σύνθεσης δουλεύετε στο σπίτι.  
 
10. Ποια σχήματα εκτιμάτε από την ελληνική σκηνή και πόσο δυνατή πιστεύετε είναι η ελληνική σκηνή σήμερα; 
Είναι πάρα πολλές και θα αδικούσαμε πάρα πολλές αν κάναμε ονομαστική αναφορά σε κάποιες μεμονωμένα .Το πολύ ευχάριστο όμως είναι ότι τα επίπεδα έχουν ανέβει πάρα πολύ με τον εκτελεστικό πήχη να έχει πάει πολύ ψηλά.  
 
11. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον του σχήματος; 
Σύντομα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σε καινούργιο υλικό  μιας και η περίοδος με τον covid δεν βοηθάει την διοργάνωση συναυλιών.
Sosial :
https://www.facebook.com/artificialedenofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCSy2rkcI2OiPszkNagzMEtA
https://www.instagram.com/artificialedenofficial/
 

Recent Comments