Αρχική » Ενισχύσεις 7,9 δισ. ευρώ έχουν δοθεί μέσα σε εννιά μήνες σε όσους πλήττονται από κορωνοϊό
Οικονομία

Ενισχύσεις 7,9 δισ. ευρώ έχουν δοθεί μέσα σε εννιά μήνες σε όσους πλήττονται από κορωνοϊό

Οι εκταμιεύσεις μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας

Ενισχύσεις ύψους 7,9 δισ. ευρω έχουν δοθεί μεχρι σήμερα σε όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Κεφάλαιο Κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Όπως τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μέσα σε περίπου 6 μήνες, έχουν διοχετευθεί:
3,1 δισ. ευρώ μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,
3,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, και
1,7 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.
«Εκτιμούμε ότι, έως το τέλος του έτους, θα διατεθούν επιπλέον πόροι συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου και τη δρομολόγηση και υλοποίηση του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Έτσι, η συνολική «ένεση» ρευστότητας θα διαμορφωθεί περίπου στα 11 δισ. ευρώ, σε χρονικό διάστημα 9 μηνών. Και σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται άλλα προγράμματα, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για μικρές επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται, μέχρι σήμερα, περίπου στα 500 εκατ. ευρώ» τονίζεται στην κοινή δήλωση.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς «αποδεικνύεται, έμπρακτα ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις δυσκολίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ακούει τον σφυγμό τους, και αντιδρά με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Και με τη μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments