Αρχική » 10 παράξενα φεστιβάλ του κόσμου
Περίεργο

10 παράξενα φεστιβάλ του κόσμου

10 παράξενα φεστιβάλ του κόσμου

1. Το Φεστιβάλ της Λάσπης

Νότια Κορέα

Από 21 έως 30 Ιουλίου

Λάσπη, λάσπη και πάλι λάσπη. Το Φεστιβάλ Λάσπης Boryeong διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διάσημη ακτή της χώρας. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν για το φεστιβάλ καθώς η συγκεκριμένη λάσπη έχει ιαματικές και καλλυντικές ιδιότητες. Προσφέρονται: λίμνες λάσπης, λουτρά λάσπης, μασάζ λάσπης αλλά και ποδόσφαιρο στη λάσπη και πάλη στη λάσπη.

2. Το Φεστιβάλ Του Αποδιοπομπαίου Τράγου

 Ισπανία

23 Ιανουαρίου

Στο μικροσκοπικό χωριό Manganeses de la Polvorosa, στη γιορτή του Αγίου Βικέντιου, μια ομάδα νεαρών ανδρών αφού σέρνει στους δρόμους μια κατσίκα (τράγο συνηθέστερα), την πετά από ένα γκρεμό. Πριν σας πιάσουν οι φιλοζωικές σας διαφωνίες να πούμε ότι στο γκρεμό έχει εγκατασταθεί ειδικό προστατευτικό πανί για να πέσει το ζώο και να μην τραυματιστεί.

Το ερίφιον υποτίθεται ότι παίρνει τα κρίματα όλων των κατοίκων του χωριού για να τους εξαγνίσει.

3. Το Γυμνό Φεστιβάλ

Οκαγιάμα, Ιαπωνία

18 Φεβρουαρίου

Περίπου 10.000 άνδρες όλων των ηλικιών, φορώντας μόνον το κάτω εσώρουχο, παλεύουν για να πιάσουν κάτι τυχερές βέργες που πετά ένας ιερωμένος από το παράθυρο ενός ναού, του Σαιντάτσιι.

Το φεστιβάλ είναι μια γιορτή για τη σοδειά και τη γονιμότητα της γης. Οι βέργες αυτές υποτίθεται ότι φέρνουν υγεία, ευλογία και πλούτο σε όποιον τις πιάσει.

4. Φεστιβάλ Κυνηγήστε το Τυρί

Gloucestershire, Ηνωμένο Βασίλειο

29 Μαΐου

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ τρέχουν πίσω από κεφάλια τυριών που κυλούν σε ένα γκρεμό. Κάθε κεφάλι ζυγίζει 4 κιλά. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο υπάρχουν πάρα πολύ τραυματισμοί αφού οι ταχύτητες που πιάνουν τα κεφάλια από το τυρί έχουν αγγίξει και τα 100 χλμ την ώρα.

5. Η Φιέστα της Πάλης

Μάτσα, Βολιβία

7 Μαΐου

Μια παράδοση 600 ετών γνωστή ως Tinku. Χιλιάδες άντρες καταναλώνουν και στη συνέχεια παλεύουν. Το… ξύλο φτάνει και σε ακραία σημεία καθώς οι συμμετέχοντες εκτοξεύουν ακόμη και πέτρες ο ένας στον άλλο.

Αν και έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι στη διάρκεια του φεστιβάλ, οι Βολιβιανοί επιμένουν να το διοργανώνουν και μάλιστα το περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως.

6. Το Φεστιβάλ του Σιδερένιου Φαλλού

Καβασάκι, Ιαπωνία

2 Απριλίου

Εκτός από τις διάσημες… μηχανές, το Καβασάκι είναι γνωστό και για τους μεταλλικούς φαλλούς του. Κάθε Απρίλιο, στην πόλη φιλοξενείται το Kanamara Matsuri. Φέτος διοργανώνεται για 40η χρονιά.

Μια… διονυσιακή παρέλαση με θέμα το πέος διοργανώνεται κάθε χρόνο. Ο θρύλος λέει ότι μια γυναίκα κατελήφθη από δαίμονες οι οποίοι μπήκαν μέσα της από τον κόλπο της. Στη… μνήμη της, οι συμμετέχοντες παρελαύνουν κρατώντας ή φορώντας πέη κάθε είδους (μεταλλικά, φουσκωτά, πλαστικά κλπ).

7. Το Φεστιβάλ BABY JUMPING

Νότια Ισπανία

18 Ιουνίου

Γνωστό και ως El Colacho, το φεστιβάλ αυτό είναι ένα τελετουργικό 400 ετών. Στο Castillo de Murcia, οι οικογένειες βάζουν τα νεογέννητα μωρά τους πάνω σε μαξιλάρια και άνδρες ντυμένοι κίτρινοι διάβολοι πηδούν από πάνω τους. Πρόκειται για ένα παλαιό τελετουργικό αεροβαπτισμού για την απαλλαγή των μωρών από το Προπατορικό Αμάρτημα.

8. Το Φεστιβάλ… Κουβαλήστε Τη Γυναίκα Σας

Φινλανδία

30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Είναι απλό… παίρνετε τη γυναίκα σας επ’ ώμου και αρχίζετε και τρέχετε. Αν κερδίσετε, το έπαθλο είναι το βάρος της γυναίκα σας σε μπύρα!!

9. Παγκόσμιο Φεστιβάλ Body Painting

Αυστρία

28 – 30 Ιουλίου

Το μοτό του φεστιβάλ είναι «αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη». Μπογιές και γυμνά σώματα τα απαραίτητα και μοναδικά συστατικά της… επιτυχίας της διοργάνωσης.

10. Οι Μπάλες της Φωτιάς

Ελ Σαλβαδόρ

31 Αυγούστου

Στην πόλη Νεχάπα, διοργανώνεται εδώ και έναν και πλέον αιώνα η παράδοση αυτή. Πρόκειται για τον εορτασμό μιας μεγάλης καταστροφής, μιας ηφαιστειακής έκρηξης που συνέβη το 1658. Η μέρα ξεκινά με μουσικές συναυλίες και μόλις πέσει η νύχτα, οι συμμετέχοντες ανάβουν φωτιά σε μπάλες που κρατούν και τις εκτοξεύουν. Αν σας φαίνεται επικίνδυνο, να πούμε ότι ελάχιστοι τραυματισμοί έχουν σημειωθεί στα χρονικά στο φεστιβάλ αυτό.

Recent Comments