Αρχική » Φυλακή Bodmin : Ένα από τα «πιο στοιχειωμένα» κτήρια της Βρετανίας ανοίγει για διαμονή σε κελιά
Περίεργο

Φυλακή Bodmin : Ένα από τα «πιο στοιχειωμένα» κτήρια της Βρετανίας ανοίγει για διαμονή σε κελιά

Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Κορνουάλη κατευθύνονται προς τις παραλίες για σερφ, τα γραφικά ψαρολίμανα, τις γκαλερί τέχνης, τους κήπους ή τα κάστρα αναζητώντας φως και χαρά.
Ωστόσο, μια πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής στα νοτιοδυτικά της Βρετανίας λέγεται μέσα από τους πανύψηλους τοίχους από γρανίτη μιας φυλακής του 18ου αιώνα, η οποία ανοίγει ξανά ως νέο αξιοθέατο επισκεπτών την Πέμπτη.
Η φυλακή Bodmin ύψους £ 8,5 εκατομμυρίων διηγείται ιστορίες εγκλήματος και τιμωρίας στην Κορνουάλη από το 1700 έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Concept και αλήθεια

Οι επισκέπτες θα βρίσκονται σε ένα υπόγειο «σκοτεινό περίπατο». Εκεί θα έχει ειδικά εφέ για να εκθέσει τις ζωές και τους θανάτους ορισμένων από αυτούς που κάποτε φυλακίστηκαν.
Καλούνται να περπατήσουν μέσα και έξω από τα κελιά όπου κάποτε ζούσαν οι κρατούμενοι. Να δούνε τα αντικείμενα που βρέθηκαν στις ανασκαφές της φυλακής, συμπεριλαμβανομένων σκουριασμένων κλειδιών. Να δούνε ακόμη και αυτό που θα μπορούσε να είναι το κρανίο του μυθικού θηρίου του Bodmin.
Οι πιο τολμηροί μπορούν να λάβουν μέρος σε παραφυσικές εκδηλώσεις ή να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου. Η φυλακή ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για όσους θέλουν να μπούνε στο concept, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων 38,5 εκατομμυρίων λιρών θα ανοίξει στις αρχές του επόμενου έτους.
Κάθε δωμάτιο αποτελείται από τρία πρώην κελιά: ένα για το υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό και το τρίτο μπάνιο. Ο Martin Lyall, γενικός διευθυντής της φυλακής, δέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή για να ανοίξει ένα τουριστικό αξιοθέατο, αλλά είπε ότι η αγορά «staycation» ήταν ισχυρή στην Κορνουάλη αυτό το καλοκαίρι.
«…Πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να παραμείνει ισχυρή έως το 2021 και ακόμη και το 2022. Το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο», είπε.
Περισσότεροι από 35.000 κρατούμενοι κρατήθηκαν στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων 341 παιδιών. Πενήντα πέντε άτομα, οκτώ από αυτά γυναίκες, απαγχονίστηκαν μέσα στα τείχη, μερικοί για φρικτά εγκλήματα όπως η δολοφονία (μία γυναίκα, η Σάρα Πολγκρέα, δηλητηρίασε τον σύζυγό της, Χένρι, με αρσενικό κρυμμένο σε βούτυτο). Η τελευταία εκτέλεση πραγματοποιήθηκε το 1909.

 
Πηγή in.gr

Recent Comments