Αρχική » «Το Νησί Καμίνο» του John Grisham.
Βιβλίο

«Το Νησί Καμίνο» του John Grisham.

Ο σπεσιαλίστας των αστυνομικών θρίλερ προσθέτει άλλο ένα διαμάντι στην πλούσια συλλογή με τα μπεστ-σέλερ του. Ο ιστός του μυστηρίου υφαίνεται γύρω από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας. Χάρτινοι θησαυροί που παρασύρουν τους ήρωες στην πλεονεξία και το έγκλημα.
Θυμίζοντας κάτι από την κινηματογραφική «Συμμορία των 11», η διήγηση του John Grisham μεταφέρει τον αναγνώστη στο περιβάλλον μιας από τις πλέον φημισμένες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτής του πανεπιστημίου Πρίνστον.
Εκεί όπου ο Άλμπερτ Αϊνστάιν συνέλαβε τις ριζοσπαστικές του θεωρίες για το σύμπαν, μια ομάδα αδίστακτων κακοποιών πραγματοποιεί μια θρασύτατη ληστεία. Παραβιάζει το θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πρίνστον και εξαφανίζεται με μια κολοσσιαίας αξίας λεία. Το Πρίνστον είχε ασφαλίσει το θησαυρό έναντι 25 εκατ. δολαρίων -αν και, η αληθινή αξία των κλοπιμαίων είναι ανυπολόγιστη. Στο προσκήνιο εμφανίζεται ένας παράξενα γοητευτικός βιβλιοπώλης, από το κατάστημα του οποίου περνούν όλοι όσοι αναζητούν τη γνώση -ή και την περιπέτεια. Το σκηνικό είναι το κοσμοπολίτικο παραλιακό θέρετρο Σάντα Ρόζα, στο παραμυθένιο νησί Καμίνο της Φλόριντα, ιδανικό μέρος για να κρύψει τη διπλή του ταυτότητα ο φαινομενικά φιλήσυχος βιβλιοπώλης. Στην πραγματικότητα όμως εμπλέκεται με λαθρεμπόριο κλεμμένων βιβλίων και σπάνιων χειρογράφων. Η Μέρσερ Μαν, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας, αναλαμβάνοντας ρόλο κατασκόπου, επιχειρεί να διεισδύσει στον κύκλο του βιβλιοπώλη. Ωστόσο, καθώς θα πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αποκάλυψη της απάτης, η Μαν θα εύχεται να μην είχε αναμιχθεί ποτέ σε αυτή τη σκοτεινή και ακραία επικίνδυνη υπόθεση.

Recent Comments