Αρχική » Τουρκία: Πατάνε πάνω στο «πρόσωπο» του Μακρόν
Κόσμος

Τουρκία: Πατάνε πάνω στο «πρόσωπο» του Μακρόν

Η Γενί Σαφάκ ανέλαβε να προβάλει τις γραφικές αντιδράσεις Τούρκων πολιτών

Συνεχίζονται στην Τουρκία οι γραφικές αντιδράσεις εθνικιστών και ισλαμιστών, κατά της Γαλλίας και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενι Σαφάκ, προβάλλει αυτή τη φορά το «κατόρθωμα» ενός φαρμακοποιού στη Προύσα, που τοποθέτησε αυτοκόλλητα απόστασης -λόγω Covid-19- στο πάτωμα του καταστήματός του, πάνω στα οποία εικονίζεται η μορφή του … Μακρόν.

safak-macron3
safak-macron
safak-macron2

Αναφέρει -μεταξύ άλλων- το δημοσίευμα: «Στο Ινεγκιόλ της Προύσας ο φαρμακοποιός Οζγκιούρ Ταμπάκ για να διατηρήσει τις αποστάσεις ανάμεσα στους πελάτες του, κόλλησε στο πάτωμα αφίσα του Μακρόν στην οποία αναγράφεται πως ¨Σταθείτε εδώ¨. Όπως δήλωσε ¨Στα σόσιαλ μίντια υπήρχε μια φωτογραφία του Μακρόν με ίχνη από πάτημα. Πήραμε εκείνη την φωτογραφία και γράφοντας πάνω της ¨Σταθείτε εδώ¨ δείξαμε την αντίδραση μας. Το κάναμε για να δει πως και εκείνος έκανε το ίδιο. Αυτό δεν το κάναμε στα καλά καθούμενα. Αυτοί δημοσίευσαν σε κρατικά κτίρια καρικατούρες που κορόιδευαν τον προφήτη αφέντη μας. Κάναμε αυτό ως ίδιο σε αυτά που έκαναν. Διαφορετικά εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την Γαλλία. Στην Γαλλία ζουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Αυτό ήταν μια προσβολή όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά προς όλη την ισλαμική κοινότητα. Το κάναμε αυτό και χάριν αστειότητας αλλά και για να μείνει στο μυαλό».
Οι αντιδράσεις κατά της Γαλλίας στην Τουρκία και άλλες ισλαμικές χώρες, «αβαντάρονται» το τελευταίο διάστημα από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιχειρεί να εμφανιστεί θεματοφύλακας της ισλαμικής πίστης και παράδοσης παγκοσμίως.

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments