Αρχική » Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Μήδεια» μπαίνει η χώρα – Σφοδρές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες, στα λευκά και η Αττική
Καιρός

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Μήδεια» μπαίνει η χώρα – Σφοδρές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες, στα λευκά και η Αττική

Ο χιονιάς θα έρθει στην Αθήνα αργά το απόγευμα της Κυριακής, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 2 έως 7 βαθμούς – Θα το «στρώσει» σε πολλές περιοχές της Αττικής – Μεγάλη η πιθανότητα χιονόστρωσης ακόμη στο κέντρο της Αθήνας – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σαρωτική θα είναι η επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια», με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πολικές θερμοκρασίας. Το ψύχος και η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα γίνουν αντιληπτά από την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή και η Αττική θα μπει σε κλοιό χιονιά.

Μετεωρολόγοι εστιάζουν στην ένταση και τη διάρκεια, μιας εβδομάδας, αυτής της κακοκαιρίας.

Ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να έχει το Σάββατο από -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν μέχρι την παραλία της πόλης.

Στα λευκά θα ντυθούν οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το Σαββατοκύριακο, τόσο οι πεδινές όσο και οι ορεινές, αφού οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι σφοδρές και να διαρκέσουν όλο το διήμερο.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα χιονόστρωσης ακόμη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σίγουρο είναι ότι τα βόρεια προάστια της Αττικής θα ντυθούν στα λευκά.

Ο χιονιάς θα έρθει στην πρωτεύουσα αργά το απόγευμα της Κυριακής, με τι θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 2 – 7 βαθμούς, ωστόσο η ποσότητα του χιονιού που θα πέσει θα είναι τέτοια που θα το «στρώσει» γρήγορα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Προβλήματα από την κακοκαιρία θα αντιμετωπίσουν η Κρήτη, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και η Λαμία, με τις περιοχές αυτές να δέχονται μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments