Αρχική » Παντελής Γαργουλάκης & Σία Κοσκινά – Συνέντευξη στο CrunchNewz
Συνεντεύξεις

Παντελής Γαργουλάκης & Σία Κοσκινά – Συνέντευξη στο CrunchNewz

Παντελής Γαργουλάκης & Σία Κοσκινά

1. Σία και Παντελή, με χαρά σας καλωσορίζουμε! Αρχικά, πώς προέκυψε η άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία σας;

Παντελής: Καλησπέρα σας! Αρχικά να σας πω ότι τη Σία την σέβομαι και την εκτιμώ και σαν άνθρωπο αλλά και σαν καλλιτέχνη.

Είχε τύχει πολλές φορές να παρακολουθήσω δικές της παραστάσεις και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Η Σία έχει ένα χάρισμα: όταν ανεβαίνει στη σκηνή σε μαγνητίζει με την ερμηνεία της σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της…

Είχε έρθει λοιπόν και σε κάποια δικά μου live και μέσω κοινών γνωστών και συνεργατών γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και είπαμε να ξεκινήσουμε μία συνεργασία.

Κάναμε λοιπόν μία παράσταση μαζί, περάσαμε πολύ όμορφα και γίναμε δύο πολύ καλοί φίλοι.

Σία: Με τον Παντελή έχουμε ξανασυνεργαστεί παλαιότερα κάνοντας ένα αφιέρωμα σε όμορφα γυναικεία, κυρίως ροκ κομμάτια! Ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία! Είχαμε απόλυτη σύμπνοια στις απόψεις μας και ο Παντελής ως επικεφαλής του σχήματος κρατούσε ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού! Έκτοτε συνεχώς λέγαμε ότι θα την επαναλάβουμε! Και σ’ αυτή την καραντίνα μιλήσαμε αρκετές φορές στο messenger σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση…έπρεπε να κάνουμε κάτι…Έτσι, το αποφασίσαμε! 

2. Πώς οδηγηθήκατε στην επιλογή του “I Who Have Nothing” και τι σημαίνει αυτό το κομμάτι για εσάς;

Παντελής : Το I  Who Have Nothing είναι ένα αγαπημένο μου κομμάτι και ήθελα πολύ να κάνω ένα πολύ ωραίο cover…Το είχα φανταστεί με τη φωνή της Σίας και πίστευα ότι είναι ένα τραγούδι που της ταιριάζει απόλυτα. 

Το ηχογράφησα, της έστειλα τα μέρη της κιθάρας και την ρώτησα εάν ήθελε να κάνουμε αυτό το cover μαζί.

Σία: Έχω ξανατραγουδήσει αυτό το τραγούδι και γνωρίζω τον ηλεκτρισμό που δημιουργεί! Θεωρώ ότι είναι ένα βιωματικό κομμάτι και μόνο έτσι ερμηνευμένο μπορεί να συγκινήσει τον ακροατή του. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σαν τραγούδι φέρει όλη τη φιλοσοφία της δεκαετίας του ‘70! Το έχουμε ακούσει στα ιταλικά από τον Joe Sentieri ως Uno Dei Τanti και από την θρυλική φωνή του Tom Jones, οι οποίοι εξέφραζαν έρωτες μιας άλλης εποχής, χωρίς να αφαιρούν από την διαχρονικότητά του! Προκειμένου όμως να εκφράσω το σημερινό προδομένο έρωτα, ο οποίος αποποιείται κάθε ποιητικής έκφανσης, προτίμησα να το «γειώσω»  τραγουδώντας το απλά, όπως το βίωνα εκείνη τη στιγμή και βέβαια, χωρίς καμία αγωνία σύγκρισης που θα ήταν άτοπη, έτσι κι αλλιώς! Στόχος μας ήταν άλλωστε, μέσα από ένα ερασιτεχνικό γύρισμα, με τον όποιο ήχο από τα κινητά μας τηλέφωνα και μόνο, να δώσουμε στον κόσμο το μήνυμα, ότι η μουσική δεν σταματάει ποτέ και για κανέναν λόγο!!

I WHO HAVE NOTHING- Sia Koskina & Pantelis Gargoulakis – Never Give Up!

3. Πώς ηχογραφήσατε εν μέσω καραντίνας και περιορισμών; Ποιος ανέλαβε την παραγωγή του κομματιού; 

Παντελής: Έχω φτιάξει ένα μικρό στούντιο στο σπίτι μου, οπότε εκεί ηχογράφησα τα μέρη της κιθάρας τραβώντας συγχρόνως βίντεο με το κινητό μου…

Σία: Εγώ τραγούδησα μέσα σε μια από τις αίθουσες χορού της σχολής Μιούζικαλ που διευθύνω στο Ν. Ηράκλειο, και που βέβαια είναι κλειστή εδώ και καιρό λόγω της πανδημίας! Σκέφτηκα ότι καλό θα είναι, εφόσον δεν θα χρησιμοποιήσω μικρόφωνο, να έχω λίγο «βάθος» στον ήχο μου, ώστε να είναι ελαστικός στις δυνατές & δραματικές κορώνες που χαρακτηρίζουν το κομμάτι και το κάνουν τόσο μοναδικό!

4. Πώς βιώνετε της υπόθεση της πανδημίας ως καλλιτέχνες; Και, είναι τελικά η ίδια η μουσική δημιουργία μια πράξη αντίστασης;

Σία: Την υπόθεση πανδημία πιστεύω την αντιμετωπίζουμε με υπομονή, κατανόηση και αρκετές φορές αμφιταλαντευόμαστε από δυσπιστία…Τον εγκλεισμό όμως, τον αντιμετωπίζουμε ο καθένας πολύ διαφορετικά! Ναι, στην αρχή θα κάτσεις σπίτι σου άπραγος και σε πλήρη αδράνεια, αλλά μετά από λίγο καιρό υποψιάζεσαι ότι αυτό είναι άρρωστο και δεν θα πρέπει να συνεχιστεί…Έτσι, αρχίζεις να εφευρίσκεις πράγματα για να μην σε πάρει από κάτω, για να μην χάσεις όλα όσα έφτιαξες τόσα χρόνια με τόση αγάπη και βέβαια, να στηρίξεις τους γύρω σου που τους βλέπεις σιγά σιγά να βουλιάζουν στην ανυπαρξία..

Παντελής : είναι πολύ θλιβερό, μου λείπουν πολύ οι ζωντανές εμφανίσεις, η επαφή με τον κόσμο και το συναίσθημα να ερμηνεύω ζωντανά….

Επίσης μου λείπουν πολύ οι μαθητές μου και οι  συναυλίες και τα φεστιβάλ  πού διοργανώναμε. Έχουν σταματήσει εντελώς όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες  και ότι έχει να κάνει γενικά με τις τέχνες βάλλεται από παντού….Είναι καθήκον μας ως καλλιτέχνες να προστατέψουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τις τέχνες και τον πολιτισμό αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος αυτά που αγαπάμε δηλαδή τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, το θέατρο και κάθε μορφή τέχνης.

5. Σκοπεύετε να προεκτείνετε τη συνεργασία σας στη δημιουργία και άλλων κομματιών; Υπάρχουν πλάνα για μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία; 

 Παντελής: περάσαμε πολύ όμορφα στη διαδικασία της δημιουργίας του i who have nothing και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε επάνω σε ένα καινούργιο πολύ δυνατό single έκπληξη το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα…Περνάμε όμορφα με την διαδικασία και αρέσει αυτό που κάνουμε στον κόσμο, οπότε νομίζω Ναι θα συνεχίσουμε….

Σία: Ναι! Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία του δεύτερου τραγουδιού, που αυτή τη φορά το διάλεξα εγώ και που με πολλή χαρά το δέχτηκε ο Παντελής! Εγώ θα το αποκαλύψω! Είναι το οσκαρικό και αγαπημένο μου  Εvergreen, της Barbra Streisand  που τραγουδά η ίδια στην ταινία, A Star is born! 

Ο Παντελής  το έχει ήδη διασκευάσει για  δύο κιθάρες και έχει παίξει εκπληκτικά!!

6. Πείτε μας λίγα λόγια ο καθένας σας για τη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική σας πορεία. 

Σία: Εγώ ξεκίνησα από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασα σε Λονδίνο & Αμερική με υποτροφίες την τέχνη του μιούζικαλ και επέστρεψα στην Αθήνα για να υπηρετήσω το μουσικό θέατρο, με σπουδαίες συνεργασίες, εδώ και 25 χρόνια, μέχρι που δημιούργησα την πρώτη σχολή μιούζικαλ στην Ελλάδα, PMTP by Sia Koskina για την οποία δηλώνω υπερήφανη! Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, δεν έχω σταματήσει να τραγουδάω σε δικές μου βραδιές με σκοπό την προσωπική μου καλλιτεχνική εκτόνωση! Εκεί εξελίσσομαι μουσικά, εκεί βάζω στοιχήματα και πειραματίζομαι με διάφορα είδη μουσικής, εκεί επικοινωνώ με τον έξω κόσμο, εκεί γνώρισα και τον Παντελή!

Παντελής: είμαι έφορος του μοντέρνου τμήματος στο Πυθαγόρειο ωδείο το οποίο βρίσκεται στην Άνοιξη Αττικής από το 2003. Διδάσκω ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, σύγχρονη θεωρία και τζαζ αρμονία. Επίσης επιμελούμαι αρκετά σύνολα μοντέρνας μουσικής και διοργανώνω πολύ συχνά συναυλίες και φεστιβάλ παρουσιάζοντας τη δουλειά μας.

Έχω γράψει ένα βιβλίο με τίτλο η σύγχρονη θεωρία της μουσικής και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Το βιβλίο μου φιλοδοξεί να δώσει όλα τα εφόδια που χρειάζονται σε έναν σύγχρονο μουσικό. Δηλαδή τι είναι οι συγχορδίες και οι κλίμακες και πως χρησιμοποιούνται, τρόποι, Blues κλίμακες ρυθμικά και μελωδικά σολφέζ και άλλα πολλά. Επίσης γράφω μουσική, έχω συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και έχω κάνει πάρα πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

7. Υπάρχουν καλλιτέχνες που λειτουργούν για εσάς ως σημεία αναφοράς, και αν ναι ποιοι; 

Παντελής: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες κιθαρίστες κυρίως από διάφορα και διαφορετικά στυλ μουσικής οι οποίοι με έχουν επηρεάσει. Ο Carlos Santana ,Al Di Meola, Ritchie Blackmore,Gary Moore,David Gilmour,Django Reinhardt,Stochelo Rosenberg, B.B. King και Chick Corea είναι μερικοί από αυτούς.

Σία: Είναι γνωστό πόσο επηρεασμένη υπήρξα από την Streisand η οποία με οδήγησε στο χώρο του μιούζικαλ! Η Τζούντι Γκάρλαντ, η Λάιζα Μινέλι, η Γκουέν Βέρντον, η Ντέμπη Άλλεν αλλά και η ‘Ελλα Φιτζέραλντ ή,  η Σίρλεϊ Μπάσεη, ήταν πολύ δυνατά πρότυπα για μένα στη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο! 

8. Όταν με το καλό επιτραπεί, θα σας δούμε σε κάποια μουσική σκηνή; Θα επιλέξετε να εμφανιστείτε ως δίδυμο ή με ένα πλήρες σχήμα; 

Σία: Προσωπικά αγαπώ πολύ τα μουσικά ντουέτα και πιστεύω ότι μέσα σε μια τέτοια συνθήκη μπορεί κάποιος να εξελιχθεί μουσικά και να εκφραστεί πιο ελεύθερα! Όμως είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη μια ομάδας, έχει άλλη δυναμική και φέρνει ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα! Ας γυρίσουμε με το καλό και ιδέες υπάρχουν!! 

Παντελής: Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και είναι σίγουρο ότι αν επιτραπεί θα κάνουμε πολύ όμορφα πράγματα…Έως τότε θα κάνουμε υπομονή, θα γράφουμε μουσική και θα εμπνέουμε όσο μπορούμε περισσότερο τη νέα γενιά να ασχοληθεί και αυτή με αυτή την υπέροχη τέχνη που λέγεται μουσική.

9. Τι σημαίνει τελικά για εσάς “μουσική”; Είναι ήχος, συνεργασία, μήνυμα, ένας συνδυασμός αυτών ή κάτι περισσότερο; 

Παντελής: Η μουσική είναι έρωτας, είναι τρόπος ζωής, είναι χαρά, είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων είναι η ίδια η ζωή….

Σία: Η μουσική είναι φιλοσοφία, είναι τρόπος ζωής! Όταν ζεις μέσα στη μουσική, βιώνεις τα πάντα έντονα και κάνεις την υπέρβαση! Κι αυτή την ευκαιρία σίγουρα δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω! 

10. Σία και Παντελή, σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε περισσότερο. Ευχόμαστε στην υπέροχη συνεργασία σας την επιτυχία που της αξίζει. Κλείστε τη συνέντευξη με το δικό σας μήνυμα.

Παντελής: Εμείς ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη συνέντευξη. Εύχομαι να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε, να βγούμε ελεύθεροι έξω χωρίς περιορισμούς και αλώβητοι κάνοντας αυτά που αγαπάμε….

Σία: Παρατηρώντας τις νέες γενιές μέσα από τις διδασκαλίες μου, διαπιστώνω οτι τα σημερινά παιδιά, είναι πολύ προστατευμένα, χωρίς αντιστάσεις, με αποτέλεσμα, το παραμικρό φύσημα του ανέμου να τα ρίχνει κάτω…Γι’ αυτό φωνάζω με κάθε τρόπο!

 «Never Give Up!»

Σ’ ευχαριστούμε κι εμείς, για τη ζεστή φιλοξενία!!Καλή λευτεριά, με την ελπίδα ότι η μουσική, δεν θα σταματήσει ποτέ μέσα μας!!

OfficiaI links

https://www.facebook.com/pantelis.gargoulakis/

https://www.facebook.com/groups/220606168111785

https://www.youtube.com/user/pgargoulakis/

https://www.instagram.com/pantelis_gargoulakis/

https://www.instagram.com/pmtpbysiakoskina/

https://www.facebook.com/pmtpmethodbysiakoskina

https://www.facebook.com/pmtpbysiakoskina

https://www.youtube.com/channel/UCWR9_Xj1YQQ38buG5BtimNg

Recent Comments