Αρχική » Ο γιος του Πρωθυπουργού της Αρμενίας έφυγε για τον πόλεμο
Κόσμος

Ο γιος του Πρωθυπουργού της Αρμενίας έφυγε για τον πόλεμο

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Άννα Χακομπιάν σε συνέντευξή της είπε: «Είπα στον γιο μου: Αγόρι μου, σε λατρεύω, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή σ’αυτό τον κόσμο από το να πεθαίνεις για την πατρίδα σου»
«Είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή, η δύναμη μας είμαστε εμείς, η ελπίδα μας είμαστε εμείς. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον λαό μας και όσο δύσκολη και να είναι, εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να κάνουμε κάτι, αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κάνεις για μας. (…) Γι’αυτό μην φοβάστε καθόλου, ο,τι και να γίνει μην φοβηθείτε, πρέπει να είμαστε δυνατοί, όσο δύσκολο και να είναι!
Αυτό που θα πω είναι κάτι προσωπικό, αλλά παράλληλα δεν είναι..Στο δρόμο προς το Αρτσάχ, ο σύζυγός μου είπε πως πρέπει να πάει ο γιος μας στον πόλεμο (…) Του είπα «ναι, βάλε τη στολή σου και πήγαινε». Έβαλε τη στρατιωτική στολή του και του είπα: «Αγόρι μου, σε λατρεύω, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή σ’αυτό τον κόσμο από το να πεθαίνεις για την πατρίδα σου».
Δεν ήξερα που θα τον στείλουν, δεν ήξερα αν θα μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί του γι’ αυτό και του είπα αυτά τα λόγια όταν ήμασταν μέσα στο αμάξι. (…) Αυτά τα λόγια τα είπα όχι μόνο για τώρα, αλλά για όλη του τη ζωή. Τα είπα μια μέρα πριν, αλλά οποιαδήποτε στιγμή δεν θα αλλάξει αυτή η άποψή μου, ούτε τώρα, ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε δέκα χρόνια. Και ξέρω πως δεν είμαι η μοναδική μητέρα, όχι απλά δεν είμαι η μοναδική, είμαι μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες μητέρες που το έχουν πει, ως γυναίκες και ως μητέρες! Και αυτή είναι η νίκη μας!»

Αυτά!!!Τι να πει κάνεις μετά απ’αυτά τα λόγια!!
Συγκίνηση και Περηφάνια!! #θανικήσουμε
Πως να χάσουμε όταν και η κυβέρνησή μας είναι υγιής και κυβερνούν την πατρίδα μας Άνθρωποι!! Είμαστε όλοι ένα!!!
30/9/2020
Μτφ: Σ.Γκ.
Η φωτογραφία από τον προσωπικό της λογαριασμό τότε που υπηρετούσε στο στρατό ο γιος τους
30/9/2020
Μτφ: Σ.Γκ.
Η φωτογραφία από τον προσωπικό της λογαριασμό τότε που υπηρετούσε στο στρατό ο γιος τους

πηγή : diaforetiko

Recent Comments