Αρχική » Μακρόν: Επεισόδιο με ανεμβολίαστη σε «κάστρο» της Λεπέν – «Δεν ζεις στον πραγματικό κόσμο»
Κόσμος

Μακρόν: Επεισόδιο με ανεμβολίαστη σε «κάστρο» της Λεπέν – «Δεν ζεις στον πραγματικό κόσμο»

Μία γυναίκα - ανεμβολίαστη βοηθός οδοντιάτρου - που του φώναξε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο των σχολείων κατά την διάρκεια των lockdown, πήρε την σκληρή προεδρική απάντηση:«Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο»!

«Σημάδια νευρικότητας» διακρίνει το Politico στην καμπάνια του Μακρόν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Μάλιστα, του καταλογίζει ότι κάνει λάθη και εμφανίζεται απροετοίμαστος μπροστά σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους – και υποστηρίζει ότι η πρώτη του μετεκλογική περιοδεία στις «εχθρικές περιοχές» – στα «κάστρα» της Λεπέν – της βόρειας Γαλλίας «δεν πήγε καλά».

Μια από τις πρώτες του στάσεις ήταν στην Ντεναίν, μία από τις φτωχότερες πόλεις της Γαλλίας, όπου η Λεπέν πήρε 41% στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Εκεί, ο πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε μπροστά σε διαμαρτυρίες, τόσο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πανδημίας, όσο και για τα σχέδια του για αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Μία γυναίκα – ανεμβολίαστη βοηθός οδοντιάτρου – που του φώναξε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο των σχολείων κατά την διάρκεια των lockdown, πήρε την σκληρή προεδρική απάντηση:«Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο»!

-Εγώ δεν ζω στον πραγματικό κόσμο; Οι άνθρωποι θα γελούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους με αυτά που λέτε», του απάντησε εκείνη.

Στόχος, ο «απλός ψηφοφόρος»

To περιστατικό συνοψίζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Εμμανουέλ Μακρόν καθώς εντείνει την καμπάνια του, με στόχο να αποδείξει ότι είναι σε επαφή με τον «απλό ψηφοφόρο» – ειδικά σε περιοχές όπου η δυσαρέσκεια περισσεύει.

Ο Μακρόν άργησε πολύ να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία – το έκανε τον προηγούμενο μήνα – και ξεκίνησε πολύ πιο αργά τις περιοδείες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών δεν επισκέφθηκε ούτε ένα από τα «κάστρα» των αντιπάλων του.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρίν Λεπέν ξεκίνησε τις περιοδείες πριν από έξι μήνες, κρατώντας χαμηλό προφίλ: Επισκεπτόταν μικρές πόλεις και χωριά, επικεντρώνοντας σε ζητήματα που απασχολούν τον μέσο Γάλλο – όπως το κόστος ζωής και οι δουλειές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μακρόν ξέρει ότι δεν έχει μεγάλη τύχη στις περιοχές όπου κυριαρχεί η Λεπέν – τόσο ο ίδιος, όσο και η αντίπαλός του γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά, ρυθμιστές θα είναι οι ψηφοφόροι του Μελανσόν, ο οποίος στην τρίτη του προσπάθεια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, παρολίγο να βρεθεί στον δεύτερο γύρο.

Από την Ντεναίν, ο Μακρόν έκανε μία στροφή σχετικά με το «εμβληματικό» σχέδιό του για αλλαγή στο συνταξιοδοτικό – με όριο ηλικίας τα 65 χρόνια και κατώτατη σύνταξη 1100 ευρώ ως το 2030. «Είμαι έτοιμος να αλλάξω το χρονοδιάγραμμα, αν νιώσω ότι οι πολίτες ανησυχούν υπερβολικά γι’αυτό», είπε – με κίνδυνο να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments