Αρχική » Κοροναϊός : Η Μέρκελ διέκοψε την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς λόγω διαφωνιών και εντάσεων
Κόσμος

Κοροναϊός : Η Μέρκελ διέκοψε την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς λόγω διαφωνιών και εντάσεων

Ενταση και διαφωνίες επικράτησαν κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα η Ανγκελα Μέρκελ να διακόψει τη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας τους συνομιλητές της «υπερβολικά χαλαρούς».

«Είναι πολύ λίγο»

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η καγκελάριος φέρεται να είπε, «αποφασίζουμε σήμερα, ότι θα τηρήσουμε, αυτό που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά – κι αυτό σε μια εποχή εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων είναι πολύ λίγο».

Σύμφωνα μάλιστα με την BILD, η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί εδώ και σχεδόν τρεις ώρες.

Οπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, μέχρι τη διακοπή των συνομιλιών, είχε συμφωνηθεί η παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου και η αναστολή οποιουδήποτε σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επαφές με πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά κατά την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).

Τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας είναι η πρόβλεψη για «διακοπές φτωχές σε επαφή», δηλαδή είτε σε εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα είτε σε τροχόσπιτα.

Αντιρρήσεις

Πέντε από τους πρωθυπουργούς προωθούσαν σθεναρά την ιδέα, αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της καγκελαρίου, η οποία τη χαρακτήρισε «λάθος απόφαση σε λάθος στιγμή».

Σε σημείο τριβής έχει αναδειχθεί η λειτουργία των σχολείων και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων,

Ενταση, επίσης, προκλήθηκε και στη συζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί υπάρχουν έκτακτες πτήσεις για Μαγιόρκα.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments