Αρχική » Ινδία: 12χρονο κοριτσάκι καλύπτεται με μέλισσες για να αποδείξει την την σημασία της ύπαρξής τους (βίντεο)
Περίεργο

Ινδία: 12χρονο κοριτσάκι καλύπτεται με μέλισσες για να αποδείξει την την σημασία της ύπαρξής τους (βίντεο)


Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/crunchne/public_html/wp-content/themes/herald/inc/media-grabber/class-hybrid-media-grabber.php on line 514

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/crunchne/public_html/wp-content/themes/herald/inc/media-grabber/class-hybrid-media-grabber.php on line 514

Ένα 12χρονο κοριτσάκι από την Ινδία προσπάθησε να αποδείξει την σημασία της ύπαρξης των μελισσών στη διατήρηση της ζωής του πλανήτη και της ανθρωπότητας.
Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού έχει ένα μελισσοκομείο κοντά στο Παλάνι, όπου παράγει μέλι για εμπορικούς σκοπούς.

«Έχουμε περίπου 20 εκατομμύρια μέλισσες στη φάρμα μας. Από τα πέντε διαφορετικά είδη μελισσών, αυτή τη στιγμή έχω τρία από αυτά στο αγρόκτημα. Έχουμε ιταλικές μέλισσες, ινδικές και μέλισσες κουνούπια» αναφέρει ο πατέρας της Ρίμα, Ισάκ.
Η Ρίμα εξηγεί ότι «ο άνθρωπος χρειάζεται τη βοήθεια των μελισσών» και κάνει έκκληση στον κόσμο να «μεγαλώνει δέντρα και να σώσει τις μέλισσες».
«Οι μέλισσες είναι το κατοικίδιό μου, οι μέλισσες είναι η ζωή μου. Είναι φιλοδοξία μου να το κάνω αυτό» επισημαίνει.
Εκτός από την παραγωγή μελιού, οι μέλισσες είναι κρίσιμοι επικονιαστές, με εκτιμήσεις να δείχνουν ότι έως και το ένα τρίτο της παραγωγής τροφίμων της ανθρωπότητας εξαρτάται από την επικονίαση από ζώα και έντομα, με τις μέλισσες να αποτελούν τον κυριότερο γονιμοποιητή.

Χωρίς αυτές, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής. Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών.
Η προσφορά λοιπόν της μέλισσας είναι ανεκτίμητη. Σήμερα, σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς άγριας ζωής, οι μέλισσες είναι από τα είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο αφανισμού.
Οι πληθυσμοί των μελισσών μειώνονται παγκοσμίως, εξαιτίας της χρήσης φυτοφαρμάκων, της παραγωγής σοδειών μονοκαλλιέργειας, της καταστροφής των φυσικών οικότοπων, καθώς και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 

Recent Comments