Αρχική » Η παραλία του Αιγαίου με το κρυφό παρατηρητήριο για τους πειρατές
Travel

Η παραλία του Αιγαίου με το κρυφό παρατηρητήριο για τους πειρατές

Καθαρά και κρυστάλλινα νερά που σε μαγεύουν

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν σχεδόν διάφανα. Εικόνες που σε ταξιδεύουν σε καλοκαιρινές στιγμές και σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα.

Μια τέτοια εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο είναι η παραλία του Αγίου Νικήτα στη Χίο. Μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείς αν βρεθείς στο νησί ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η παραλία του Αγίου Νικήτα βρίσκεται στη νότια Χίο. Σε μια γωνιά ξεχωριστή σε έναν πανέμορφο κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά θα χαλαρώσεις και θα γεμίσεις μπαταρίες.

Η λεπτομέρεια είναι ότι δεν μπορείς να πας εκεί με το αυτοκίνητο ή από κάποιον δρόμο. Κι αυτό γιατί η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελείται έχει βότσαλό και κύριο χαρακτηριστικό της τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά.

Οι ξεχωριστές ομορφιές της Χίου

Η Χίος είναι ένα νησί που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ιδιαίτερα στις διακοπές για οικογένειες με παιδιά. Εκτός από τις όμορφες και απλωμένες παραλίες, το νησί έχει ακόμη πολλά και ξεχωριστά μέρη για να επισκεφθείς. Ένα από αυτά είναι, φυσικά, τα Καρδάμυλα, το παραδοσιακό λιμάνι των θαλασσόλυκων. Ένα χωριό που ξεχωρίζει για τη ναυτική και εμπορική σημασία του. Αν βρεθείς στη Χίο, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τα Μεστά και να μάθεις τα μυστικά ενός κάστρου μοναδικού. Εικόνες και αρώματα που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Όπως σε κάθε μέρος, έτσι και στη Χίο υπάρχουν τοποθεσίες που η ιστορία μπλέκεται με τον μύθο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Κάστρο της Γριάς και τον μύθο που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα. Ταξιδεύοντας στη Χίο και μιλώντας με ντόπιους θα γνωρίσεις πολλά μέρη και ιστορίες που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ.

Πηγή exploringgreece.

Recent Comments