Αρχική » Η Ιέρεια, αναζήτηση στην έρημο: Tο νέο βιβλίο της Έλενας Δεκάζου
Βιβλίο

Η Ιέρεια, αναζήτηση στην έρημο: Tο νέο βιβλίο της Έλενας Δεκάζου

Κυκλοφόρησε το κοινωνικό μυθιστόρημα της συγγραφέα Έλενας Δεκάζου – Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με επίκεντρο την γυναίκα, τον έρωτα, την δύναμη, το μυστήριο

Τα λόγια ενός από τους φύλακες του ναού κρύβουν την αλήθεια για την Έλλη, την ηρωίδα του βιβλίου. Είναι η αγαπημένη για τους φίλους. Είναι η εμμονή για τους εραστές. Είναι ο στόχος ενός εχθρού που απειλεί τον κόσμο της.
Και είναι η παράτολμη και ηδονιστική της φύση όσο και η έμφυτη ανησυχία της, που την οδηγούν σε έναν αρχαίο ναό, στην έρημο της Αιγύπτου.

Η μύησή της ως Ιέρεια, της ανοίγει την πόρτα της γνώσης. Και όλα τότε αποκαλύπτονται.
Το παρελθόν που διεκδικεί µια θέση στο μέλλον της και το παρόν που στροβιλίζεται ανάμεσα σε έναν χειμαρρώδη εραστή, σε έναν αφοσιωμένο φίλο και σε έναν καρµικό έρωτα.

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία µιας δυνατής γυναίκας σε µια διαρκή περιπλάνηση από την αρχοντική Αθήνα, στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο και στην Αίγυπτο των αρχαίων μυστηρίων σε µια προσπάθεια για την εκπλήρωση του βαθύτερου σκοπού της ύπαρξής της.

sygrafeas

Η Έλενα Δεκάζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Μαιών και εργάστηκε για χρόνια ως μαία. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Ως άτομο με διαρκείς καλλιτεχνικές ανησυχίες, παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής, μαθήματα υποκριτικής και εικαστικής τέχνης.

Η ενασχόλησή της με τη συγγραφή ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια όταν βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και από τότε δεν σταμάτησε να γράφει. Κρατάει ακόμη μια αγαπημένη συνήθεια από τα παιδικά της χρόνια, να ξεχνιέται ανάμεσα σε τόνους βιβλίων σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθεί
Είναι η πρώτη φορά που έργο της βγαίνει από το συρτάρι διεκδικώντας μια θέση στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments