Αρχική » Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής – Την Παρασκευή η απόφαση για τις ποινές
Ελλάδα

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής – Την Παρασκευή η απόφαση για τις ποινές

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Παρασκευή, οπότε αναμένεται η απόφαση επί των ποινών για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση.

Την Πέμπτη, η εισαγγελέας του Εφετείου, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους πρώην βουλευτές Κουκούτση, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο, καθώς και σε κάθε άλλον κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν ευθύνεται για άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Είχε προηγηθεί εισαγγελική πρόταση για τη συλλήβδην απόρριψη των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν όλοι οι καταδικασθέντες, πρόταση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που δεν κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Όπως διευκρίνισε η δικαστική λειτουργός, το ελαφρυντικό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παπά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο) και άλλους κατηγορούμενους, όπως ο Ρουπακιάς και οι καταδικασθέντες για δολοφονίες και επιθέσεις σε μετανάστες.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών και σε δεύτερη φάση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες, ενώ θα ακολουθήσει η πιο κρίσιμη φάση κατά την οποία θα κριθούν οι αναστολές. Παρόντες και στη διαδικασία της Πέμπτης ήταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, καθώς και 9 από τους συνολικά 65 κατηγορούμενους.

Απόρριψη των ελαφρυντικών για τους 7 καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
Η εισαγγελέας ζητά να δοθεί ελαφρυντικό που υπήρχε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα σε όσους έχουν καταδικασθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά δεν κατηγορούνται ή δεν έχουν καταδικασθεί για άλλη κακουργηματική πράξη της οργάνωσης. Αν αυτό το ελαφρυντικό γίνει δεκτό από το δικαστήριο, μπορεί να δοθεί σε αρκετούς από τους καταδικασθέντες.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Recent Comments