Αρχική » Δίκη Φιλιππίδη: «Θέλει να έρθει αν δεν αποδημήσει εις Κύριον» λένε οι δικηγόροι του ηθοποιού
Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: «Θέλει να έρθει αν δεν αποδημήσει εις Κύριον» λένε οι δικηγόροι του ηθοποιού

Από ένταση -αν και πρώτη ημέρα – χαρακτηρίστε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου ξεκίνησε για να διακοπεί για τις 28 Μαρτίου, η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, προφυλακισμένο από τον περασμένο Ιούλιο, για έναν βιασμόκατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού. Ο γνωστός ηθοποιός που σήμερα δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα επικαλούμενος δια των συνηγόρων του «σοβαρά προβλήματα υγείας», κατηγορείται ότι τέλεσε τα συγκεκριμένα αδικήματα σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, κατά τα έτη 2008, και 2010 και 2014.

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο, ο ένας από τους τρεις δικηγόρους του κατηγορούμενου ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως δικαστές και ένορκοι – που συγκροτούν το δικαστήριο – μόλις δουν τον κατηγορούμενο θα πεισθούν για τα προβλήματά υγείας του. «…Δεν είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος με την πρόεδρο της έδρας να τον ρωτά για το αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό που να πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας του εντολέα του.

efeteio_martyres__3_
Εβελίνα Παπούλια και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει, θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει, θα έρθει με καροτσάκι. Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει και θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

Μ. Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…

Αλεξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση. Όμως οι γυναίκες αυτές έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Επιπρόσθετα, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής τονίστηκε ότι από την στιγμή που άρχισαν να κατατίθενται οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου, εκείνος έμπαινε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για προβλήματα υγείας, τα οποία ήταν «λιποθυμικά επεισόδια». Όπως ειπώθηκε «το πρόβλημα του κατηγορούμενου δεν είναι παθολογικό αλλά ψυχολογικό…. Τις καταγγέλλουσες κανείς δεν τις υπολογίζει, μόνο ο κατηγορούμενος έχει δικαιώματα…», ανέφερε ακόμη η πολιτική αγωγή.

efeteio_martyres__4_
efeteio_martyres__1_

Οι μάρτυρες που προτάθηκαν

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα, στο ακροατήριο εκφωνήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους. Τον κατάλογο των μαρτύρων συμπληρώνουν 12 άτομα ακόμη, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, μια στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππιδη αλλά κι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά των θυμάτων προτάθηκαν 15 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Λένα Δροσακη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.

Η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί με την παρούσα σύνθεση του δικαστηρίου, καθώς απορρίφθηκε η δήλωση αποχής που είχε υποβάλλει η εισαγγελέας της έδρας. Το δικαστήριο, κλήρωσε μάλιστα και δυο αναπληρωματικούς ενόρκους, ώστε η ακροαματική διαδικασία η οποία «θα είναι μακρά» όπως ειπώθηκε να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Εκ τεσσάρων ενόρκων που κληρώθηκαν και τελικά επιλέχθηκαν, δυο είναι άνδρες και δυο γυναίκες.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου έπειτα από αίτημα διακοπής που υπέβαλλε ο κ. Δημητρακόπουλος. Ο συνήγορος επικαλέστηκε δυο λόγους για τη διακοπή. Αφενός όπως ανέφερε ο ίδιος θα έπρεπε να αγορεύσει σήμερα σε δίκη στο Εφετείο Πειραιά και αφετέρου επειδή ο εντολέας του Πέτρος Φιλιππίδης δεν ήταν σε θέση σήμερα να παραβρεθεί στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο προσδιόρισε δυο ακόμη δικασίμους της υπόθεσης, πέραν αυτής της 28ης Μαρτίου. Η μια είναι για 1η Απριλίου και η άλλη για 14 Απριλίου.

Δείτε βίντεο: Όλοι οι ηθοποιοί που κατηγορούν τον Φιλιππίδη στη δίκη – Υπεράσπιση: «Απών για σοβαρούς λόγους υγείας»

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments