Αρχική » Βουλή: Ανακαλείται ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια- «Ψευδής» η υπεύθυνη δήλωση
Ελλάδα

Βουλή: Ανακαλείται ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια- «Ψευδής» η υπεύθυνη δήλωση

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος», «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων, το σκεπτικό της απόφασης του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, για την ανάκληση διορισμού της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα ερευνηθεί πώς δεν εντοπίστηκε το γεγονός της ψευδούς δήλωσης.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η υπόδικη μέχρι προχθές σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πλέον καταδικασθείσα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επιχείρησε να διοριστεί με παράνομο τρόπο στη Βουλή.

Για την απόφαση ανάκλησης του διορισμού, ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλείται επίσης, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ο κ. Τασούλας επικαλείται επίσης το έγγραφο με το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα από το Διοικητικό Τμήμα του Εφετείου Αθηνών, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, του 2015, το οποίο παραπέμπει μεταξύ άλλων την Ελένη Ζαρούλια ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.

Η απόφαση του Κώστα Τασούλα, μαζί με τον φάκελο διορισμού της Ελένης Ζαρούλια έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

«Η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε βεβαίωση της Ελένης Ζαρούλια ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής στην απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Στην υπεύθυνη δήλωση που υποχρεούται να υποβάλλει κάθε υποψήφιος θα πρέπει να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Παράλληλα, κάθε υποψήφιος καλείται να δηλώνει ενυπόγραφα εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του. Η ίδια συμπλήρωσε ψευδώς την υπεύθυνη δήλωση, καθώς θα έπρεπε να είχε αναφέρει πως είναι υπόδικη. Φαίνεται να δήλωσε ψευδώς ότι δεν έχει κανένα κώλυμα διορισμού και ότι δεν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος της.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαρχής παράνομος ο διορισμός της -Η ΝΔ ξεπλένει χρυσαυγίτες

«Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια – Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών. Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος. Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το άρθρο:

Recent Comments