Αρχική » ΑΝΤΡΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ "Συνάντηση με τη μοίρα" Εκδόσεις Πνοή
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΤΡΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ "Συνάντηση με τη μοίρα" Εκδόσεις Πνοή

ΑΝΤΡΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ “Συνάντηση με τη μοίρα” Εκδόσεις Πνοή

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο Λονδίνο έχει γεννηθεί και μεγαλώσει η ηρωίδα μας Άννα Πέιτον μένει μαζί με τους γονείς, τον αγαπημένο ξάδελφο (αδερφό)και τον θείο της.
Έναα τροχαίο που συμβαίνει σε αυτόν και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να γίνει για να σωθεί ο αγαπημένος της ξάδερφος, στη προσευχή της, στο τάμα της λέει να ζήσει αυτή χωρίς έρωτα δίχως να ξέρει τις επιπτώσεις.
Για τα επόμενα τρία χρόνια γίνεται φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο, γνωρίζει καινούργιους φίλους, κάνει νέες παρέες, επισκέπτεται νέα μέρη και σιγά σιγά η ζωή της αλλάζει περισσότερο όταν ερωτεύεται τον Τζέι, έναν όμορφο πολύ προσγειωμένο και ώριμο νέο, που την ενθαρρύνει και την βοηθάει να βλέπει το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο.
Όμως οι όμορφες στιγμές για την Άννα μας, δεν κράτησαν πολύ οι αναμνήσεις με τον αγαπημένο της έμειναν απραγματοποίητο όνειρο, όπως και η ζωή μαζί του, τον αποχαιρέτησε για πάντα στην ψυχή και στα όνειρά της.
Οι καλοί φίλοι πάντα δίπλα της, να την αγκαλιάζουν να την προσέχουν,και εκείνη ήταν δοτική απέναντι και σε άλλους που είχαν διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα από την ίδια, όπως με τον συμφοιτητή και φίλο της τον Πίτερ πού ήταν, ξερόλας ντροπαλός και αντιπαθητικός, πόσο αθώος φαινόταν με το πρόσωπο και τη σοβαρότητα που εξέπεμπε, εφτασε να προσπαθήσει να τη βιάσει.
Αυτό το κράτησε για εκείνη και δεν το μοιράστηκε με κανέναν, μετά την εξομολόγηση του (φίλου)της, ότι και εκείνος σε μικρή ηλικία είχε πέσει θύμα βιασμού από συγγενικό του πρόσωπο…
Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι η συγγραφέας μέσα από τις εμπειρίες που ζει η ηρωίδα μας, θίγει πολλά ζητήματα της καθημερινότητας των νέων και όχι μόνο,(την φιλία, τις σχέσεις μέσα στα σχολεία, τον ρατσισμό, τις ερωτικές σχέσεις τους) και γενικά τα παιδικά μας απωθημένα, και που μπορούν να μας οδηγήσουν, ρόλο της οικογένειας και πώς αυτή μας αντιμετωπίζει ,μας στηρίζει στα εύκολα ή στα δύσκολα μας.
Ένα άλλο θέμα είναι η ομοφυλοφιλία, η σχέση των ανθρώπων με τα θεία και την εκκλησία, την προσφορά και την βοήθεια για τους συνανθρώπους μας. Πόσο γεμάτοι και ευχαριστημένοι μπορεί να είμαστε από τη ζωή μας.
Αν και είναι το πρώτο μυθιστόρημά της Αντρη Ευριπίδου ο λόγος μεστός κατανοητός, μας ενθουσιάζει με τις υπέροχες ερωτικές και όχι μόνο περιγραφές… με γλυκά και όμορφα λόγια!!!

Χρυσούλα Ζαφειράκη (Αναγνωστρια).

Recent Comments